ENERGI, TRÆNING og BEVIDSTHED

SUNDHED - I ALLE ALDRE
 
               www.hsp-info.dk

 

13.00 Andet. Medicinalindustri og sundhedseksperterne

Der er god grund til at være endog meget kritisk over for sundhedssystemet - der dybt infiltreret af medicinalbranchens læge-lobbyister og andre pille-pushere. Læs videre, og tag ved lære. For du må selv tage vare på dit helbred - det er rigtig godt dum, hvis du overlader ansvaret til lægerne og medicinalvirksomhederne ...

Nej til medicin

Medicin er ofte noget bras. Mange vil måske tænke: "Manden er gal, vi har da brug for medicin".

Jo, vi har da brug for medicin. Men slet ikke i den målestof, som det forbruges her. Helt ærligt: sundhedsvæsenet er langt hen ad vejen blevet til medicinalfabrikanternes forlængede arm, sådan er det. Danmark har en stor medicinalindustri, og den har et fast greb om lægestanden og hele det officielle sundhedssystem. Man griber instinktivt og straks til medicinering. Og det sker ofte helt ureflekteret og ganske overflødigt.

Problemet er bivirkningerne. Når man som undertegnede så småt nærmer sig pensionsalderen, er let at se medicinens skadevirkning. Vi ser venner, der af forskellige årsager tidligt er sat i medicinsk behandling, og som er mere syge og svækkede end nogensinde før. Og andre gode venner, der ufortrødent livet gennem har proppet sig med kød- og mælkeprodukter, indtil sygdommen slår ned, og de havner i en håbløs spiral af medicinering.

Meget af problemet ligger i vores ekstremt materialistisk kultur, hvor arbejdsomhed, effektivitet og vækst er de eneste parametre, som tæller. De gør, at medicinalindustrien og den håndlangere har meget frit løb. Lad mig give et par eksempler - der måske lyder groteske, men som nærmere er tragiske ...

Impotente mænd

Et andet eksempel, og igen er det mandkønnet, det går ud over:

Utilpassede drenge

Og endelig en plage, der øjensynlig rammer folk i alle aldre ...

En befolkning på lykkepiller

Det er da bare en kulturel fallit ...

Forhøjet blodtryk

Vores blodtryk varierer utroligt meget dagen igennem alt efter vores arbejdsbelastning, emotionelle tilstand og alt muligt andet.

Medicinindustrien ønsker at behandle enhver variation i blodtrykket - det er big business. De ønsker at alle læger deler medicin ud til patienter, så snart der er mistanke om forhøjet blodtryk. Det groteske er, at overholder man bare sådan nogenlunde de almindelige kostråd - ja opstår der meget sjældent problemer med blodtrykket.

Kolesterol

Samme probelematik. I året 2012 spiste hele 616.672 "patienter" de kolesterolsænkende midler. Er det patienter? Eller er det bare danskere som er ramt af medicinalindustriens lobby-arbejde for at få sænket tærskelværdierne for et "normalt" kolesterolindhold i blodet? Mon ikke blodets kolesterolindhold svinger lige så meget og er lige så individuelt, som alle mulige andre biologiske værdier.

Jeg fik selv testet mit blod for nyligt, min læge synes at med min alder var det værd at lave en test. I følge lægen viste prøverne, at jeg var kernesund. Den eneste værdi, der var lidt tæt på en tærskel var, ja, netop kolestorol. Vi talte om de fødevarer, der kunne give for høje kolesterolværdier. Jeg lever rimeligt sundt, og det eneste, jeg egentlig kunne optimere min kost med, var at lade være at spise rejer. Ikke, at jeg spiser rejer særlig tit, men det hænder da.

Lægen konkluderede da også meget fornuftigt, at den anbefalede tærskel for kolesterolværdier, nok var lidt for lav. "Den var i øvrigt også blevet sat ned for nylig", sgade han. Ja, formentlig efter pres for medicinalbranchens lobbyist-læger. For det er da virkelig genialt, når man kan lokke hele det skattefinansierede sundhedssystem til at langtidsmedicinere en stor del af befolkningen.

Der er kroniske patienter, som dagligt tager 15 forskellige medikamenter! Det er jo rablende vanvid - det er der da ingen, som bliver raske af! Men medicinalfirmaerne tjener tykt på tragedien.

Der kan ikke være tvivl om, at når det gælder kroniske sygdomstilstande, så skal der livsstilsændringer til, herunder først og fremmest kostomlægning til en plantebaseret kost.

Langtidsmedicinering er bare noget bras! Heldigvis er enkelte læger da ved at finde ud af det:

"Vore borgere ville være langt bedre stillet, hvis vi fjernede alle psykofarmaka fra markedet, fordi lægerne ikke er i stand til at håndtere dem".
Citat fra professor Peter Gøtzsche, direktør ved Det Nordiske Cochrane Center ved Rigshospitalet, i en kronik i Politiken.

Det naturlige immunforsvar

Immunforsvaret er et af kroppens allervigtigste systemer. Et selvregulerende og meget komplekst system, som videnskaben slet ikke har fået greb om, og som konstant sikrer os overlevelse, et godt helbred og masser af vitalitet - hvis det fungerer. Den nyeste forskning viser også, at immunforsvaret kan bekæmpe sygdomme som kræft, så det er meget relevant for os alle.

Der er meget at sige om immunforsvaret. Læs fx min bog " Energi og vitalitet".

En vigtig pointe er, at vores immunforsvar reelt kræver styrketræning- hvis ikke det løbende er aktivt, forfalder det og kan reagere med autoimmune vildskud, som:

 • Allergier
 • Autoimmune sygdomme som psoriasis
Vi har en kultur, som er utroligt bakterieforskrækket. Enhver, der besøger andre lande, kan se, hvordan man kan købe mad på gaden og fra et utroligt antal cafeer af meget forskellig standard. Herhjemme er sundhedsmyndighedernes hygiejnemæssige krav så høje, at der stort set intet cafeliv (sammenlignet med fx Tyskland, Belgien og Frankrig, for at nævne tre lande). Og vi får altså heller ikke ret mange bakterier ind via vores mad.

Det er et faktum, at vi er nødt til at have "et par kilo skidt om året". Hver gang vores krop udsættes for bakterieangreb, så reagerer og optrænes immunforsvaret. Det "lærer" at håndtere bakterieangreb ved at udsættes for bakterier.

Problemet er, at hvis vi lever så sterilt, som mange gør, hvor alt er vasket af i sæbe og klorin, og hvor børnene aldrig rør ved jord eller andet "snavs" - så bliver immunforsvaret dysfunktionelt. Og helt konkret sker det ved, at kroppen selv "opfinder" angreb, som immunforsvaret så reagerer på. Det er princippet i de autoimmune sygdomme, og det er videnskabeligt bevist.

Så skru ned for den overdrevne hygiejne - lev med lidt mere snavs og undgå overdreven rengøring - det styrker dit eget immunforsvar og ikke mindst dine børns.

Oprør mod sundhedseksperterne

I september 2013 kunne man følge to kampagner fra lægefaglige eksperter.

 • Befolkningen skal vaccineres! Den skal!

  Senest var det influenza-vaccinen, som en stor procentdel af dem "i farezonen" siger nej til. Et rigtigt fornuftigt pensionistpar nægtede at tage deres GRATIS vaccine. Sikke et oprør ...

  Lægerne er helt tydeligt forargede. Befolkningen nægter at følge videnskaben.

  Rationalet er, at får vi en kraftig influenza-epidemi, så vil op mod 1500 svage og gamle dø. Og det duer jo ikke, det kan man da godt forstå. Nogle vil måske være så frejdige at sige, at noget skal vi jo dø - det skal øjensynlig bare ikke være influenza.

  Jeg synes, at sundhedsøkonomerne overser et meget vigtigt aspekt. Kan du huske, da du selv havde influenza? Jeg kan. Det er en del år siden, og det var en stærk oplevelse. 5-6 dage i sengen med konstant svedetur, vedvarende høj feber, smerter i alle muskler, overfølsomhed overfor lys osv. Barskt, ja - men også fedt bagefter - man var jo totalt udrenset. Havde stort set ikke spist i de 5-6 dage, kun drukket vand og lidt juice - en enorm udrensning. Det var som en fantastisk sauna-faste, jeg tabte vel 3 kg og følte mig langt, langt mere vital og klar efterfølgende.

  Tænk, hvordan en sådan vel overstået influenza kan booste ens immunforsvar! Og tænk så, når store dele af befolkningen aldrig oplever dette, da de jo kan vaccinere sig imod det mod betaling. Jeg er helt sikker på at samlet set, så bliver befolkningen svagere, mere udsat og kommer til at kæmpe med andre lidelser, der antageligvis slår lige så mange mennesker ihjel, som influenzaen ville have gjort det.

  Og det synes jeg er et rigtig godt eksempel på den tvivlsomme sundhedsøkonomi, der praktiseres i vesten. Alle lidelser, der kan fjernes med medikamenter, skal fjernes med medikamenter. Det er billigt og øjensynligt effektivt, et quick-fix. Det er bare ærgerligt, at medikamenterne ofte ikke virker og tit har enorme bivirkninger. Rent samfundsøkonomisk hænger disse quick-fix's ikke sammen ... Og rent kulturelt set er de adfærdsregulerende midler som viagra, ritalin, benzodiazepiner og lykkepiller jo en total fallit.

  Et andet eksempel på sundhedsøkonomernes hærgen, for ikke at sige galskab, er den HPV-vaccine mod livmoderhalskræft, som kvinder kan få gratis, og som Sundhedsstyrelsen er meget forhippede på at udbrede. Jeg er ikke kvinde og har derfor ikke autencitet i denne debat. Men jeg hørte en mandlig sundhedsøkonom harcelere over nogle kvinder, der var imod vaccinen. Kvinderne påpegede de enorme bivirkninger, enkelte af de vaccinerede oplever. Teenage-piger er blevet invaliderede af vaccinen!

  Sundhedøkonomens argument var, at godt nok var det en høj pris at betale, når enkelte bliver invalideret af vaccinen. Men den SAMFUNDSMÆSSIGE GEVINST er større (det er jo noget, man kan regne ud i Excel-ark), når et større antal kvinder undgår livmoderhalskræft, der jo er en forfærdelig sygdom.

  Politiken har i øvrigt beskrevet, hvordan en række prominente læger, sundhedsorganisationer og myndighedseksperter har talt positivt om udbredelsen af HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft, mens de blev lønnet af vaccinens to producenter! Det er bare prostitution på et lidt højere niveau.

 • Næste artikel
 • Forrige artikel

  Til start

  Copyright 2011-18 Michael Karbo og Fitness-vitalitet.dk

 •